Irene Hoogveld Biografie

Biografie

Irene Hoogveld Biografie

Sopraan Irene Hoogveld (1992) studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Claudia Patacca en zal in juni 2017 haar Bachelor afsluiten, om vervolgens haar Masterstudie te starten aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, Engeland, bij mezzosopraan Sarah Pring.

 

Irene soleerde reeds in o.a. de de Elias, Psalm 42 en Hör mein Bitten van Mendelssohn en het Requiem van Fauré.  Ook speelde zij rollen in  Dido and Aeneas van Henry Purcell, een geënsceneerde Bauernkantate (Mieke) van J. S. Bach en in de zomer van 2016 zingt Irene een hoofdrol in de Kermisopera: Paard, Brandweerwagen en Kikker, in samenwerking met het Kameroperahuis en het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een 16-delige tournee door heel Nederland. Ook heeft Irene als solist meerdere hedendaagse premières gezongen van Nederlandse componisten alsBernard van Beurden en Tera de Marez Oyens en Joep Franssens met o.a. Het Orkest van het Oosten live op Radio 4.

 

Daarnaast verzorgde Irene voor de Nederlandse Reisopera onder meer de eerste editie van de succesvolle OperaLunch-serie in Theater Concordia in Enschede met hoogtepunten uit het operarepertoire. Daarnaast is zij in 2018 te horen in de Nederlandse Opera Thijl van Jan van Gilse, in samenwerking met Stichting LustrumOpera.

 

Als liedzangeres vormt ze een duo met pianist Dennis Broeders en verzorgen ze recitals met repertoire van componisten als Schubert, Brahms, Poulenc, Wolf en diverse Italiaanse componisten zoals Respighi.

 

Irene volgde masterclasses bij Margreet Honig, Olaf Bär, Thomas Oliemans en Lenneke Ruiten en rondde onlangs succesvol stages af bij het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor.

 

Irene is meervoudig winnares van het Euregio Vokalwettbewerb in Heek (D). Ook was ze finaliste tijdens het Zangconcours Doorwerth 2013 en kreeg ze in 2014 een Aanmoedigingsprijs tijdens het Prinses Christinaconcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *